Over ons

Wij zijn dé autosloperij van Groningen!

In 1994 kregen wij de mogelijkheid om autosloperij ‘de Gideon’ over te nemen van de heer Scheffers. Iets wat wij als Gebroeders Maris heel graag wilden, omdat onze vader jaren daarvoor een autosloperij in Roden had, waar wij als kinderen zijn op gegroeid. “Dat blijf natuurlijk altijd trekken, zo’n autosloperij.”

Na veel problemen met de bank, die niet veel in een autosloperij zag, is het uiteindelijk met behulp van Dhr. Scheffers toch gelukt de sleutels van de sloperij te verkrijgen. Daarmee is onze droom uitgekomen.

Na enkele jaren zo te hebben gewerkt, hebben we besloten ons aan te sluiten bij Auto Recycling Nederland. We kregen wel een hele andere bedrijfsvoering.

Nu moesten we diverse materialen uit de wrakken verwijderen. Voor recycling, zoals purschuim, glas, gordels, rubbers, bumpers en achterlichten. Natuurlijk moesten de auto’s ook vloeistof-vrij worden gemaakt.

In het jaar 2000 waren we al uit onze jas gegroeid en besloten we een nieuwe demontage hal te bouwen, om zo de hoge aantallen auto’s te kunnen verwerken.

In het jaar 2003 kregen we in samenwerking met A.R.N. een speciale droogleg straat voor auto’s om de wagens te ontdoen van alle vloeistoffen. Wij waren het eerste autodemontage bedrijf in Groningen met deze droog-leg-straat. Iets waar we heel trots op waren en tot op vandaag nog steeds zijn.

Wij kunnen uw oude auto volgens de strengste milieu eisen ontdoen van alle vloeistoffen en materialen voor hergebruik. Zodat u uw auto met een gerust hart bij ons kunt laten demonteren!

Met vriendelijke groet,

Gebroeders Appie & Henk Maris

Chat openen
Welkom bij Gebroeders Maris, waarmee kunnen wij je helpen?